Alibabapays
واردات کالا از کشورهای مختلف یک فعالیت تجاری و اقتصادی مهم می باشد که از دیرباز به منظور تامین نیازهای جامعه در میان جوامع مختلف رواج داشته است...
واردات کالا نیز مانند صادرات آن در وهله اول یک امر مهم و حیاتی در تامین نیازهای یک جامعه شناخته می شود؛ به طوری که در صورت عدم توجه به این فعالیت مهم اقتصادی ممکن است دولت ها در آینده ای نزدیک با مشکلات بزرگی مواجه شوند، پس می توان گفت که توجه به این فعالیت اقتصادی در پیشرفت و توسعه یک کشور امری مهم و حیاتی شناخته می شود؛ اما ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که با توجه به قوانین کشور ریسک هایی هم دارد. همانطور که گفته شد واردات کالا یک نیاز مبرم و اساسی در تامین نیازهای جوامع مختلف شناخته می شود؛ به طوری که دولت ها سعی دارند با تدوین قوانین و مقررات خاص در این زمینه، شرایط مناسب برای انجام این فرآیند اقتصادی را برای تجار و بازرگانان خود ایجاد نمایند تا تمامی مراحل واردات کالا به شکل کاملا اصولی و مطابق با قوانین بین المللی انجام شود.
همانطور که گفته شد واردات کالا یک نیاز مبرم و اساسی در تامین نیازهای جوامع مختلف شناخته می شود؛ به طوری که دولت ها سعی دارند با تدوین قوانین و مقررات خاص در این زمینه، شرایط مناسب برای انجام این فرآیند اقتصادی را برای تجار و بازرگانان خود ایجاد نمایند تا تمامی مراحل واردات کالا به شکل کاملا اصولی و مطابق با قوانین بین المللی انجام شود.
در نتیجه باید گفت که هر واردکننده کالا موظف است علاوه بر شناخت چگونگی مراحل واردات کالا، با قوانین و مقررات خاص این فرآیند نیز آشنا باشد و همواره اطلاعات خود را در این زمینه به روز نماید. در واقع شناخت قوانین و مقررات واردات کالا موجب می شود که بازرگانان و تجار تمامی فعالیت های خود را در این زمینه مطابق با قوانین داخلی و خارجی به انجام برسانند و به این طریق از بروز هرگونه تخلف جلوگیری به عمل آورند.
به منظور آشنایی شما با قوانین اصلی و ضروری واردات کالا، در این بخش از مقاله سعی کردیم به چند مورد از قوانین اصلی و آیین نامه های اجرایی در این زمینه اشاره کنیم. موارد ذیل قوانین اصلی و مهم در حوزه صادرات و واردات کالا می باشند که هر واردکننده کالا موظف است اطلاعات کامل، جامع و به روزی در مورد این قوانین و آیین نامه ها را کسب نماید:
شرکت علی بابا پیز به صورت تخصصی و به سه طریق زمینی، دریایی و هوایی واردات کالا را انجام میدهد. در حال حاضر که صدور مجوز امری سخت یا غیر ممکن برای واردات شده است مزیت ما نسبت به دیگر شرکت ها دارا بودن ۳ دفتر در ایران,ایتالیاو لندن و توانایی بالا در گرفتن مجوز و واردات آن به کشور میباشد.
ما در این مرحله کالایی را که شما تصمیم به وارد کردن آن دارید را آنالیز میکنیم. سپس چند مورد آنالیز را به شما تحویل میدهیم.
آنالیز کالا شامل موارد زیر میباشد:
واردات کالا به دو صورت انجام میشود:
شرکت علی بابا پیز به دلیل اینکه شعبه های دیگری در ایتالیا و لندن و نمایندگی در چین و دبی دارد این امکان را برای شما به وجود میاورد تا بتوانید کالای خود را از کشورهایی ذکر شده نیز وارد کنید.
برای واردات کالا به طور کل هلدینگ علی بابا پیز از سه طریق اقدام میکند.
برای واردات کالا ی مورد نظر مشتری (که به طور مثال در کشور چین موجود است) ابتدا از کارگوی چین (کارگو به باربری گفته میشود.) استعلام قیمت میگیریم. سپس یک پرفرما (پیش فاکتور) به مشتری ارائه میدهیم. این پیش فاکتور شامل موارد زیر میباشد:
هزینه های A تا Z را به مشتری ارائه میدهیم. پس از تایید مشتری مراحل خرید کالا و سپس ترخیص آن از گمرک آغاز میشود.
در این مرحله از ترخیص کالا از گمرک ابتدا باید از اداره بازرگانی مجوز مربوطه برای واردات را اخذ نماییم. مرحله ی اخذ مجوز جزو مهمترین مراحل برای واردات میباشد. شما باید قبل از هر اقدامی نسبت به صدور مجوز آن از اداره ی بازرگانی اطمینان کامل حاصل کنید.
در پرفرما باید شرائط ذیل مندرج و تصریح شده باشد:
مراحل این کار به شرح زیر است:
در مرحله ی بعدی ترخیص کالا از گمرک ما ابتدا نیاز به بررسی ممنوعیت واردات کالا ی مد نظر داریم. برای این بررسی از مشتری میخواهیم تا Hs code (یک سیستم استاندارد سازی برای طبقه بندی و شناسایی محصولات میباشد) کالایش را به ما بدهد.
ممکن است مشتری از این کد اطلاعی نداشته باشد و یا فروشنده کد تعرفه را در اختیار قرار ندهد. ما میتوانیم این کد را برای محصول شما پیدا کنیم. سپس طبق packing list (اطلاعات بار که شامل حجم و وزن و … میباشد ) و invoice (فاکتوری مبتنی بر قیمت ) که از مشتری دریافت میکنیم روند کار صدور مجوز را آغاز میکنیم.
اگر کالا ممنوع نبود طبق تعرفه ای که به دست آوردیم شروع به بررسی قیمت آن میکنیم. بررسی قیمت شامل موارد زیر است:
در ابتدا ماخذ آن را در میاوریم. (نام دیگر آن حقوق ورودی است.)
به مقدار درصدی از کل ارزش فاکتور با توجه به مقدار تعیین شده توسط وزارت معدن، صنعت و تجارت که در ابتدای هر سال به روز میشود گفته میشود که به عنوان گمرکی از صاحب کالا اخذ میشود.
ارزش کالا را در سامنه ی TSC به دست می آوریم. این سامانه توسط دایره ی ارزش و گمرک اعلام میشود و کار آن ارزش گذاری روی کالای مدنظر با توجه به کشور سازنده و برند کالا میباشد.
در این مرحله مشخص میکنیم که پکینگ مشتری به طور مثال با حجم ۳۰ CBM و ۱۰۰ کیلو وزن به همراه فاکتور مشخص شده دارای چه هزینه هایی است؟ یعنی:
بارنامه سندی است که بسیار حائز اهمیت بوده، به خصوص زمانی که ادعای خسارت از بیمه را داشته باشید میتواند کمک بزرگی برای شما باشد.
بارنامه را نمیتوان به فرد دیگری انتقال داد و نشان دهنده ی مالکیت کالاست .
محتویات بارنامه شامل موارد زیر است:
از آنجا که هر اصلاحی در بارنامه حین پروسه واردات کالا نیاز است در مبدا صورت گیرد نیاز است در هنگام درج اطلاعات بارنامه دقت کافی صورت گیرد.
برای پروسه ی ترخیص کالا از گمرک پس ار تایید مشتری بارنامه ای برای واردات کالا توسط شرکت کشتی رانی صادر شده و به دست ما میرسد.
پس از اینکه کالا در گمرک بارگیری شد باید قبل از تحویل در انبار تخلیه شود. این اتفاق دو حالت دارد:
به قبضی که پس از مرحله ی واردات کالا و تخلیه ی بار و تطبیق کالا صادر میشود قبض انبار میگویند.
این قبض شامل اطلاعات زیر است:
حال زمان آن رسیده است برای واردات کالا پس از اخذ مجوز کالا از اداره بازرگانی وارد سایت گمرک شویم. (EPL.IRICA.IR)
سپس اظهار نامه ی گمرکی کالای مورد نظرمان را ثبت میکنیم.
مراحل آن را با هم مرور میکنیم:
این پروسه تا زمانی ادامه پیدا میکند تا تاییدیه گرفته شود و اظهارنامه به مرحله بعد ارسال شود.
پس از مرحله ی واردات کالا برای ترخیص کالا از گمرک بعد از اینکه اظهار نامه گمرکی را ارسال کردیم و کوتاژ را دریافت کردیم:
با توجه به نوع کالا یک سری مجوز برای ما تعیین میشود که نیاز است تا تمامی آنها را دریافت کنیم.
مثلا برای واردات کالا ی مواد غذایی الزاما به مجوز اداره ی بهداشت نیاز است. مجوزهای دیگر عبارتند از:
بعد از تاییدیه کامل کارشناس گمرک برای واردات کالا ی مد نظر وارد مرحله ی صدور مجوز بارگیری میشویم.
در این مرحله با در دست داشتن پروانه ی گمرکی که سیستم گمرک به ما داده به گمرک اظهاری حضوری مراجعه میکنیم.
پس از دریافت مجوز بارگیری، کالا بارگیری شده و به درب خروج گمرک ارسال میشود.
پیش نیاز دریافت پروانه ی گمرکی موارد زیر است:
در این مرحله کارشناس درب خروج مراحل اظهار را چک کرده و اجازه خروج کالا را صادرمیکند.
ترخیص کالا از گمرک در این مرحله به پایان میرسد.
در صورتی که قصد دارید کالایی را خریداری کرده و وارد ایران کنید در هر مرحله از آن مثل خرید کالا، انتقال، و یا ترخیص کالا میتوانید از طریق قسمت تماس با ما در سایت با ما در ارتباط باشید و صفر تا صد امور خود را با خیال راحت به ما بسپارید. هلدینگ علی بابا پیز با دارا بودن دفتر در خارج از ایران به راحتی و اطمینان میتواند کلیه امور حوالجات ارزی و حمل و ترخیص را با متخصصان مجموعه خود انجام دهد.